Oxigenoterapia hiperbaraa este un tratament revolutionar, cunoscut pentru minunatele efecte de vindecare a numeroase boli precum afectiuni reumatice, artroze, lombosciatica, dar si pentru incetinirea procesului de imbatranire, fiind folosita cu succes . Memorandumul COST B 14 – TERAPIA OXIGENARII HIPERBARE a fost propus de catre Belgia, la 5 iunie 1998. La actiune au participat 19 tari: Austria, Belgia, Cipru, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Israel, Italia, Norvegia, Polonia,Portugalia, Slovenia, Spania, Suedia, Elvetia si Marea Britanie.

Trebuie mentionat faptul ca acest tip de terapie poate fi aplicat cu succes in tratamentul oricarui sindrom dureros. Terapia cu oxigen hiperbar – oxigen nu genereaza alergii sau intolerante si nu are reactii adverse”, a declarat Dr. Hancu Iurie medic spercialist ortoped.

Cum actioneaza oxigenarea hiperbara in cazul bolilor reumatice?

In tratarea afectiuniilor reumatice sunt folosite principalele proprietati ale oxigenului: antivirala, antiinflamatorie si imunomodulatorie, de reglare sistemica a homeostaziei in organism si optimizarea functiiilor organelor si sistemelor de organe.

Cu oxigenare hiperabara are loc stimularea regenerarii organice la nivel celular, procedura ce se realizeaza din interior spre exterior. Totodata are loc eliminarea toxinelor acumulate in interiorul corpului, reducerea inflamatiilor, reglarea PH-ul si imbunatatirea circulatiei sangelui.

 

Share This