Despre HBOT

(Hiperbar Oxygen Therapy)

De ce este benefica oxigenoterapia?

 

Beneficiile oxigenoterapiei hiperbara sunt multiple. Are efecte uimitoare pe partea de estetică, de frumusețe: reduce ridurile, îmbunătățește aspectul de coajă de portocală, ameliorează și chiar vindecă acneea furunculoasă. Este utilizată cu succes atunci când avem un pacient cu alergii – rinită alergică, în alopecie, în hepatitele cronice și acute, dar și în geriatrie. Mai nou, s-a dovedit că are efect și în bolile autoimune. Există multe studii în acest sens, efectul pozitiv fiind major în cazurile de scleroză multiplă și în ulcerele varicoase. Se folosește cu succes și în toată patologia dureroasă: hernia de disc cervicală și lombo­sacrală, împotriva durerilor cervicale, în traumatologia sportivă, dar și în patologia infecțioasă.

 

Efectul terapiei este acela ca organismul devine hiperoxigenat . Respirarea oxigenului pur sub presiune mareste abilitatea organismului de a se vindeca. Cand pacientului ii este administrat oxigen pur, hemoglobina este saturata, dar sangele poate fi hiperoxigenat prin dizolvarea oxigenului in plasma.

Pacientul este asezat intr-o capsula ermetic inchisa, in timp ce presiunea atmosferica este crescuta la un nivel terapeutic. Capsulele pot fi monoloc (de o singura persoana) sau multiloc (pentru mai multe persoane). Ambele capsule pot fi folosite pentru leziuni uzuale sau pentru tratarea leziunilor provocate de scufundari la adancimi foarte mari si a pacientilor intubati si ventilati mecanic.
In capsulele pentru o singura persoana, pacientul este asezat intr-o pozitie supina.
Multi medici recomanda un grup inițial de 30-40 de sesiuni, una sau doua pe zi, pentru 60 de minute fiecare, 5 pana la 7 zile pe saptamana. Dupa o pauza de doua pana la patru saptamani, un al doilea tur de 40 de sesiuni este de obicei recomandat.

Inhalarea oxigenului pur, într-un mediu de aer sub presiune duce la supraoxigenarea sangelui , oxigen care se dizolva în plasmă , limfa si lichidul cefalorahidian , ajungand prin intermediul acestora la fiecare celula a organismului.

Oxigenoterapia grabeste vindecarea prin aportul suplimentar de oxigen la nivelul celulelor. Clientii care fac oxigenoterapie inainte si dupa operatie, se vindeca cu pana la 80% mai rapid decat ceilalti pacienti si au cicatricile mult reduse, intrucat corpul are oxigenul necesar sa repare locul interventiei. Aceasta terapie grabeste vindecarea, furnizand oxigen chiar si tesuturilor, cartilajelor si vaselor de sange distruse prin interventia bisturiului.

Contacteaza-ne sau fa-ti o programare

8 + 4 =

Vă invităm în centrul nostru din București

pentru a beneficia de sedintele cu oxigen hiperbar, o solutie pentru sanatatea dvs

Share This